Σούπα φάβα με ρύζι
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1 • Μοιραστείτε
Σούπα φάβα με ρύζι
Είπα μιας και μπαίνουμε στον Νιόβρη, αν χειμωνιάσει ποτέ, να έχουμε ως μια εύκολη λύση μια σουπίτσα πολύ νόστιμη. Φάβα λοιπόν. Μια πολύ νόστιμη σουπίτσα που δεν θα θέλτε να τελειώσει από το μπολ σας. Πάμε να δούμε τι θέλουμε για την παρασκευή της:
Υλικά:
- 2 φλυντζάνια φάβα
- 0.5 φλυντάνι ρύζι προτίμισης
- 1 λεμόνι
- 0.5 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού Μεσογειακούς κόκκους Maggie (προεραιτικά)
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής:
- Αρχικά βάζω σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους 3/4 της κατσαρόλας νερό.
- Το βάζω στην φωτιά να βράσει.
- Μέχρι να βράσει, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.
- Βάζω την φάβα στο νερό.
- Ανακατεύω μέχρι να χογλάσει καλά και να αρχίσει να βγάζει αφρό.
- Σιγά σιγά με ένα κουτάλι αφαιρώ τον αφρό.
- Μόλις χογλάσει, χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω για 30 λεπτά.
- Προσέχω για τον αφρό και όποτε έχει τον αφαιρώ.
- Ακολούθως στίβω το λεμονάκι και το κρατάω στο πλάι.
- Βάζω το ελαιόλαδο και τους μεσογειακούς κόκκους maggie στην φάβα και ανακατεύω.
- Πλένω το ρύζι και το βάζω στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι που έχω ψιλοκόψει.
- Ανακατεύω συνεχώς και προσέχω το νερό στην κατσαρόλα που θα μειωθεί.
- Σιγά σιγά προσθέτω 2-3 φλυντζάνια νερό για να μην μας κάψει.
- Αφού βάλουμε το ρύζι, μετά από περίπου 15 λεπτά σβήνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Και είναι έτοιμο!
Tips: Στο σημείο που προσθέτουμε το νερό μετά το ρύζι, καλό θα ήταν το νερό αυτό να το πάρουμε βραστό από μια τσαγιέρα ή από ένα μπρίκι ούτως ώστε να μην χρειαστεί να περιμένουμε να βράσει γιατί μετά το ρύζι θα γίνει πολύ μαλακό και θα λιώνει αμέσως. Επίσης, οι μεσογειακοί κόκκοι maggie δίνει την παρουσία στο φαγητό, του καρότου και των άλλων μυρωδικών, χωρίς να έχετε προσθέσει κάτι τέτοιο στο φαγητό σας. Η γεύση του όμως είναι άψογη!!
Καλή σας όρεξη!
Υλικά:
- 2 φλυντζάνια φάβα
- 0.5 φλυντάνι ρύζι προτίμισης
- 1 λεμόνι
- 0.5 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού Μεσογειακούς κόκκους Maggie (προεραιτικά)
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής:
- Αρχικά βάζω σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους 3/4 της κατσαρόλας νερό.
- Το βάζω στην φωτιά να βράσει.
- Μέχρι να βράσει, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.
- Βάζω την φάβα στο νερό.
- Ανακατεύω μέχρι να χογλάσει καλά και να αρχίσει να βγάζει αφρό.
- Σιγά σιγά με ένα κουτάλι αφαιρώ τον αφρό.
- Μόλις χογλάσει, χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω για 30 λεπτά.
- Προσέχω για τον αφρό και όποτε έχει τον αφαιρώ.
- Ακολούθως στίβω το λεμονάκι και το κρατάω στο πλάι.
- Βάζω το ελαιόλαδο και τους μεσογειακούς κόκκους maggie στην φάβα και ανακατεύω.
- Πλένω το ρύζι και το βάζω στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι που έχω ψιλοκόψει.
- Ανακατεύω συνεχώς και προσέχω το νερό στην κατσαρόλα που θα μειωθεί.
- Σιγά σιγά προσθέτω 2-3 φλυντζάνια νερό για να μην μας κάψει.
- Αφού βάλουμε το ρύζι, μετά από περίπου 15 λεπτά σβήνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Και είναι έτοιμο!
Tips: Στο σημείο που προσθέτουμε το νερό μετά το ρύζι, καλό θα ήταν το νερό αυτό να το πάρουμε βραστό από μια τσαγιέρα ή από ένα μπρίκι ούτως ώστε να μην χρειαστεί να περιμένουμε να βράσει γιατί μετά το ρύζι θα γίνει πολύ μαλακό και θα λιώνει αμέσως. Επίσης, οι μεσογειακοί κόκκοι maggie δίνει την παρουσία στο φαγητό, του καρότου και των άλλων μυρωδικών, χωρίς να έχετε προσθέσει κάτι τέτοιο στο φαγητό σας. Η γεύση του όμως είναι άψογη!!
Καλή σας όρεξη!
Παρόμοια θέματα
» Εύκολη σούπα με ρύζι και καρότο για τις κρύες ημέρες:
» Βελουτέ σούπα λαχανικών: Πεντανόστιμη και υγιεινή!
» Ρύζι για τις ρυτίδες!
» Διαιτητική σούπα λαχανικών με άπαχο τυρί κρέμα
» Ομολόγησε πως έκανε σούπα τους γονείς του και τάισε απόρους
» Βελουτέ σούπα λαχανικών: Πεντανόστιμη και υγιεινή!
» Ρύζι για τις ρυτίδες!
» Διαιτητική σούπα λαχανικών με άπαχο τυρί κρέμα
» Ομολόγησε πως έκανε σούπα τους γονείς του και τάισε απόρους
Προτού δημοσιεύσετε κάτι, βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Όρους Χρήσης της σελίδας!
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1