Κατσικάκι παριανό με πατάτες
Σελίδα 1 από 1 • Μοιραστείτε •
Κατσικάκι παριανό με πατάτες
Το κατσικάκι μαλακώνει, οι πατάτες μελώνουν, όνειρο είναι τούτο το κυριακάτικο φαγητό, που με το που ξεφουρνίζεται σε βρίσκει έτοιμο, με το πιρούνι ανά χείρας. Η κυρα-Μαρία το κάνει στον ξυλόφουρνο, εμείς στον φούρνο του σπιτιού.
Τα κατσικάκια της Μαρίας Αναγνωστοπούλου-Κατσουνά, που διατηρεί μαζί με τον σύζυγό της Σταμάτη την ταβέρνα Κατσουνάς στην άκρη της Πάρου, δύο βήματα από την όμορφη παραλία Σάντα Μαρία, βόσκουν στη φύση και χορταίνουν με αγριόχορτα, σκίνα και φίδες. Πριν από το μαγείρεμα, τα σιτεύουν για πέντε ημέρες κι έπειτα τα ψήνουν στον ξυλόφουρνο στην κουζίνα τους. «Όταν ανάψω φούρνο, κάνω και πίτες, γλυκά κι ένα σωρό πράγματα, κι όταν φυσάει πολύ και ρουφάει ο φούρνος και κάνουν θόρυβο τα ξύλα που σκάνε, ρίχνω λίγο αλάτι στη φωτιά για τη γλωσσοφαγιά. Ελάτε! Ο φούρνος δεν περιμένει άλλο, να βάλουμε το φαγητό!», φωνάζει η κυρα-Μαρία στον άντρα της. Σπάει τα κάρβουνα ο κυρ Σταμάτης, τον πανίζει η κυρα-Μαρία με ένα νωπό πετσετάκι, να φύγουν οι στάχτες, να καθαρίσει και να ακουμπήσουν τα ψωμιά πρώτα κι ύστερα τα τσουκάλια και τα ταψιά.
[...]
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το άρθρο στον σύνδεσμο της πηγής.
* Ετικέτες Θέματος: #Ειδήσεις #Διάφορα #inforumgr
* Πηγή: gastronomos.gr
Παρόμοια θέματα
» Πατάτες φούρνου με ντομάτα
» Πατάτες γεμιστές με κιμά και τυριά
» Πως να ξεφλουδίσετε εύκολα τις βραστές πατάτες!
» Τρεις λόγοι για να μην ξαναφάτε τηγανητές πατάτες!
» Au gratin με πατάτες στο φούρνο από τον Ηλία Μαμαλάκη
» Πατάτες γεμιστές με κιμά και τυριά
» Πως να ξεφλουδίσετε εύκολα τις βραστές πατάτες!
» Τρεις λόγοι για να μην ξαναφάτε τηγανητές πατάτες!
» Au gratin με πατάτες στο φούρνο από τον Ηλία Μαμαλάκη
Προτού δημοσιεύσετε κάτι, βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Όρους Χρήσης της σελίδας!