Ποιες είναι οι πιο συνήθεις αιτίες τροφικών δηλητηριάσεων
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1 • Μοιραστείτε
Ποιες είναι οι πιο συνήθεις αιτίες τροφικών δηλητηριάσεων
:info:
Οι ειδικοί λένε στοπ στον κακό χειρισμό των τροφίμων
Οι τροφικές δηλητηριάσεις προέρχονται από την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν τοξίνες, οι οποίες παράγονται από μικροοργανισμούς που υπήρχαν ή αναπτύχθηκαν στο τρόφιμο.
Οι τροφικές επιμολύνσεις προέρχονται από την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι κατά την είσοδό τους στον εντερικό αυλό πολλαπλασιάζονται παράγοντας τοξίνες.
Και στις δύο περιπτώσεις ο κακός χειρισμός των τροφίμων είναι υπεύθυνος για τις ασθένειες τροφογενούς αιτιολογίας.
Συγκεκριμένα, οι συνηθέστεροι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση τροφικών δηλητηριάσεων ή επιμολύνσεων είναι:
- Η ανεπαρκής θερμική επεξεργασία των τροφίμων.
- Η ανεπαρκής θερμική επεξεργασία των ήδη μαγειρεμένων και αποθηκευμένων τροφίμων.
- Οι ακατάλληλες συνθήκες συντήρησης των τροφίμων.
- Ο ακατάλληλος χειρισμός των τροφίμων.
- Η χρήση ίδιων σκευών για την παρασκευή διαφορετικών τροφίμων.
- Η χρήση ίδιων σκευών για το χειρισμό των ωμών και των παρασκευασμένων τροφίμων.
Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα τρόφιμα, από τη στιγμή της αποθήκευσης μέχρι και τη στιγμή της κατανάλωσης, με σκοπό να αποφευχθούν πιθανές αρνητικές επιδράσεις στην υγείας μας.
Πηγή: neadiatrofis.gr
*newsbeast.gr
Οι τροφικές δηλητηριάσεις προέρχονται από την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν τοξίνες, οι οποίες παράγονται από μικροοργανισμούς που υπήρχαν ή αναπτύχθηκαν στο τρόφιμο.
Οι τροφικές επιμολύνσεις προέρχονται από την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι κατά την είσοδό τους στον εντερικό αυλό πολλαπλασιάζονται παράγοντας τοξίνες.
Και στις δύο περιπτώσεις ο κακός χειρισμός των τροφίμων είναι υπεύθυνος για τις ασθένειες τροφογενούς αιτιολογίας.
Συγκεκριμένα, οι συνηθέστεροι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση τροφικών δηλητηριάσεων ή επιμολύνσεων είναι:
- Η ανεπαρκής θερμική επεξεργασία των τροφίμων.
- Η ανεπαρκής θερμική επεξεργασία των ήδη μαγειρεμένων και αποθηκευμένων τροφίμων.
- Οι ακατάλληλες συνθήκες συντήρησης των τροφίμων.
- Ο ακατάλληλος χειρισμός των τροφίμων.
- Η χρήση ίδιων σκευών για την παρασκευή διαφορετικών τροφίμων.
- Η χρήση ίδιων σκευών για το χειρισμό των ωμών και των παρασκευασμένων τροφίμων.
Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα τρόφιμα, από τη στιγμή της αποθήκευσης μέχρι και τη στιγμή της κατανάλωσης, με σκοπό να αποφευχθούν πιθανές αρνητικές επιδράσεις στην υγείας μας.
Πηγή: neadiatrofis.gr
*newsbeast.gr
Απ: Ποιες είναι οι πιο συνήθεις αιτίες τροφικών δηλητηριάσεων
[atozak]ευχαριστω για την ενιμεροση [/atozak]
atozak- Ενεργό Μέλος
Παρόμοια θέματα
» Σε ποιες περιοχές είναι σήμερα πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά
» Πανεπιστήμια στο εξωτερικό -Ποιες είναι οι 15 πιο ακριβές χώρες για σπουδές [λίστα]
» Σε ποιες περιοχές είναι σήμερα πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά
» Σε ποιες περιοχές είναι σήμερα πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές
» Δείτε ποιές αρρώστιες θεραπεύει ο... αuvανισμός!
» Πανεπιστήμια στο εξωτερικό -Ποιες είναι οι 15 πιο ακριβές χώρες για σπουδές [λίστα]
» Σε ποιες περιοχές είναι σήμερα πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά
» Σε ποιες περιοχές είναι σήμερα πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές
» Δείτε ποιές αρρώστιες θεραπεύει ο... αuvανισμός!
Προτού δημοσιεύσετε κάτι, βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Όρους Χρήσης της σελίδας!
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1