Τέλειο μπουγιουρντί με κοτόπουλο!!!
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1 • Μοιραστείτε
Τέλειο μπουγιουρντί με κοτόπουλο!!!
:info:
Μια συνταγή για Μπουγιουρντί με κοτόπουλο. Ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια αλλά και για τραπέζι στους καλεσμένους μας.
Υλικά συνταγής
4 μπούτια κοτόπουλο, ολόκληρα, χωρίς τα κόκαλα
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο, σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
2 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες, σε λωρίδες
100ml κρασί κόκκινο ξηρό
1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
1 μικρή πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
λίγη ρίγανη ξερή, τριμμένη
400 γρ. φέτα, σε 4 φέτες των 100γρ.
200 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε λεπτές φέτες
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το κοτόπουλο σε μέτριες λωρίδες, πάχους περίπου 1½ εκ. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, και σοτάρετε τις λωρίδες κοτόπουλου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνετε τα ντοματάκια μαζί με το χυμό τους-αν χρειαστεί, ρίχνετε και λίγο ζεστό νεράκι-ή τις τριμμένες φρέσκιες ντομάτες και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, για 15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει. Τότε ρίχνετε την καυτερή πιπερίτσα και τη ρίγανη, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Μοιράζετε το φαγητό της κατσαρόλας σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ατομικά πήλινα γιουβετσάκια. Αν δεν έχετε, αδειάζετε όλο το φαγητό σε ένα μέτριο πυρίμαχο ή πήλινο σκεύος, σχετικά βαθύ. Στο κέντρο κάθε μερίδας βάζετε από 1 κομμάτι φέτα και μερικές φέτες γραβιέρας.
Βάζετε τα σκεύη στο μεσαίο ράφι του φούρνου, χωρίς να τα σκεπάσετε, και τα ψήνετε για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να μισολιώσει η φέτα και να ροδίσει. Σερβίρετε συνοδεύοντας το φαγητό σας με ωραία δροσερή σαλάτα.
*filenades.gr
aimilios- Ενεργό Μέλος
Παρόμοια θέματα
» 5 Tips για τέλειο καθάρισμα στο σπίτι
» Το κόλπο για να διαλέγετε πάντα το τέλειο καρπούζι
» Κράτα φρέσκα τα κομμένα λαχανικά για ένα τέλειο ορεκτικό στο γιορτινό τραπέζι
» Tech News: IObit Advanced Systemcare 7 – όταν το τέλειο γίνεται καλύτερο!
» Πώς συντηρούμε το κοτόπουλο;
» Το κόλπο για να διαλέγετε πάντα το τέλειο καρπούζι
» Κράτα φρέσκα τα κομμένα λαχανικά για ένα τέλειο ορεκτικό στο γιορτινό τραπέζι
» Tech News: IObit Advanced Systemcare 7 – όταν το τέλειο γίνεται καλύτερο!
» Πώς συντηρούμε το κοτόπουλο;
Προτού δημοσιεύσετε κάτι, βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Όρους Χρήσης της σελίδας!
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1