Γαρίδες κριθαράκι με ούζο και φέτα
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1 • Μοιραστείτε
Γαρίδες κριθαράκι με ούζο και φέτα
Συστατικά
* 1 κιλό γαρίδες
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* 500 γρ. κριθαράκι
* 2/3 ποτηριού ελαιόλαδο
* 3 ντομάτες ώριμες ή ανάλογος χυμός
* λίγο ούζο (προαιρετικά)
* θυμάρι, βασιλικός, ρίγανη
* τυρί φέτα
Οδηγίες
1. Βράζουμε τις γαρίδες για 7 λεπτά αν είναι φρέσκιες ή για 4 αν είναι κατεψυγμένες. Κρατάμε το νερό που έβρασαν.
2. Αφαιρούμε μετά το βράσιμο το κέλυφος (αν έχουν) και το εντεράκι τους (αν είναι μεγάλες γαρίδες).
3. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες.
4. Σβήνουμε με λίγο ούζο, αφήνουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
5. Προσθέτουμε στα παραπάνω 3 1/2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν οι γαρίδες και ρίχνουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι, βασιλικό και ρίγανη.
6. Βράζουμε μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να μείνουν οι γαρίδες με το κριθαράκι και λίγο ζουμάκι.
7. Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω όσο είναι ζεστό το φαγητό χοντροκομμένα κομμάτια φέτας.
8. Καλή απόλαυση...
* 1 κιλό γαρίδες
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* 500 γρ. κριθαράκι
* 2/3 ποτηριού ελαιόλαδο
* 3 ντομάτες ώριμες ή ανάλογος χυμός
* λίγο ούζο (προαιρετικά)
* θυμάρι, βασιλικός, ρίγανη
* τυρί φέτα
Οδηγίες
1. Βράζουμε τις γαρίδες για 7 λεπτά αν είναι φρέσκιες ή για 4 αν είναι κατεψυγμένες. Κρατάμε το νερό που έβρασαν.
2. Αφαιρούμε μετά το βράσιμο το κέλυφος (αν έχουν) και το εντεράκι τους (αν είναι μεγάλες γαρίδες).
3. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες.
4. Σβήνουμε με λίγο ούζο, αφήνουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
5. Προσθέτουμε στα παραπάνω 3 1/2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν οι γαρίδες και ρίχνουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι, βασιλικό και ρίγανη.
6. Βράζουμε μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να μείνουν οι γαρίδες με το κριθαράκι και λίγο ζουμάκι.
7. Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω όσο είναι ζεστό το φαγητό χοντροκομμένα κομμάτια φέτας.
8. Καλή απόλαυση...
aimilios- Ενεργό Μέλος
Παρόμοια θέματα
» Φακές με κριθαράκι
» Βγάλατε κριθαράκι στο μάτι; Πώς φεύγει και τι να κάνετε
» tipss Πώς θα διατηρήσω τη φέτα για καιρό;
» cooking Κουνουπίδι κοκκινιστό με φέτα
» cooking Κουνουπίδι κοκκινιστό με φέτα χαμηλών λιπαρών
» Βγάλατε κριθαράκι στο μάτι; Πώς φεύγει και τι να κάνετε
» tipss Πώς θα διατηρήσω τη φέτα για καιρό;
» cooking Κουνουπίδι κοκκινιστό με φέτα
» cooking Κουνουπίδι κοκκινιστό με φέτα χαμηλών λιπαρών
Προτού δημοσιεύσετε κάτι, βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Όρους Χρήσης της σελίδας!
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1