Νηστίσιμα γλυκά με αμυγδαλόψιχα
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1 • Μοιραστείτε
Νηστίσιμα γλυκά με αμυγδαλόψιχα
[I-F-GR]
Υλικά
Για την ζύμη
Για την γέμιση
Για το σιρόπι
Οδηγίες
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι,το ελαιόλαδο,το αλάτι,χλιαρό νερό και ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και να έχουμε μια ζύμη σφιχτή. Σε άλλο μπολ φτιάχνουμε την γέμιση, βάζοντας την αμυγδαλόψιχα (διαλύουμε στο μπλέντερ τα ασπρισμένα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη και την καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι), το ανθόνερο ή ροδόνερο,την ζάχαρη,το μοσχοκάρυδο,την κανέλα,το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε. Ανοίγουμε μέρος από την ζύμη μας σε φύλλο. Βάζουμε γέμιση από την μια άκρη ως την άλλη άκρη ,κλείνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό. Το τοποθετούμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα και το χαράζουμε σε μέτρια κομμάτια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ψήνουμε τα ρολά μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφού ψηθούν ,τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό,το χυμό λεμονιού,τις φλούδες και το ανθόνερο ή ροδόνερο για περίπου 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Αφαιρούμε την λαδόκολλα από τα ρολά μας και ξεκινάμε να τα σιροπιάζουμε (όχι πάρα πολύ ώστε να μείνει η γέμιση τραγανή). Αφού απορροφήσουν σιρόπι από την μια μεριά τα γυρίζουμε και από την άλλη. Πρέπει να είναι ζεστό το σιρόπι και κρύα τα ρολά μας. Κόβουμε σε κομμάτια κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
*Δεύτερος τρόπος παρασκευής : Αφού ανοίξουμε το φύλλο , με ένα ποτήρι κόβουμε σε μικρότερα στρογγυλά κομμάτια. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι λίγο από την γέμιση και κλείνουμε καλά θωρακίζοντας την γέμιση στην ζύμη. Δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (180 βαθμοί , 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο). Αφού ψηθούν , τα βγάζουμε, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
*Μπορούμε να τα διατηρήσουμε εκτός ψυγείου για αρκετές ημέρες.
* Ετικέτες θέματος: #Μαγειρική #Νηστίσιμα #γλυκά #αμυγδαλόψιχα
* Πηγή: Chefoulis.gr[/I-F-GR]
Υλικά
Για την ζύμη
- Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 500 γρ
- Ελαιόλαδο 130 ml
- Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Νερό χλιαρό 150 ml περίπου
Για την γέμιση
- Αμυγδαλόψιχα ψημένη 130 γρ (αμύγδαλα ασπρισμένα και περασμένα στο μπλέντερ)
- Ζάχαρη 200 γρ
- Μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού
- Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Σιμιγδάλι 100 γρ ψιλό
- Ανθόνερο 7 κουταλιές της σούπας ή ροδόνερο
Για το σιρόπι
- Ζάχαρη 180 γρ
- Νερό χλιαρό 1 1/2 κούπα του τσαγιού
- Λεμόνι 1/2 λεμόνι από τον χυμό και 3 φλούδες
- Ανθόνερο 3 κουταλιές της σούπας ή ροδόνερο
Οδηγίες
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι,το ελαιόλαδο,το αλάτι,χλιαρό νερό και ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και να έχουμε μια ζύμη σφιχτή. Σε άλλο μπολ φτιάχνουμε την γέμιση, βάζοντας την αμυγδαλόψιχα (διαλύουμε στο μπλέντερ τα ασπρισμένα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη και την καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι), το ανθόνερο ή ροδόνερο,την ζάχαρη,το μοσχοκάρυδο,την κανέλα,το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε. Ανοίγουμε μέρος από την ζύμη μας σε φύλλο. Βάζουμε γέμιση από την μια άκρη ως την άλλη άκρη ,κλείνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό. Το τοποθετούμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα και το χαράζουμε σε μέτρια κομμάτια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ψήνουμε τα ρολά μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφού ψηθούν ,τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό,το χυμό λεμονιού,τις φλούδες και το ανθόνερο ή ροδόνερο για περίπου 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Αφαιρούμε την λαδόκολλα από τα ρολά μας και ξεκινάμε να τα σιροπιάζουμε (όχι πάρα πολύ ώστε να μείνει η γέμιση τραγανή). Αφού απορροφήσουν σιρόπι από την μια μεριά τα γυρίζουμε και από την άλλη. Πρέπει να είναι ζεστό το σιρόπι και κρύα τα ρολά μας. Κόβουμε σε κομμάτια κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
*Δεύτερος τρόπος παρασκευής : Αφού ανοίξουμε το φύλλο , με ένα ποτήρι κόβουμε σε μικρότερα στρογγυλά κομμάτια. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι λίγο από την γέμιση και κλείνουμε καλά θωρακίζοντας την γέμιση στην ζύμη. Δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (180 βαθμοί , 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο). Αφού ψηθούν , τα βγάζουμε, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
*Μπορούμε να τα διατηρήσουμε εκτός ψυγείου για αρκετές ημέρες.
* Ετικέτες θέματος: #Μαγειρική #Νηστίσιμα #γλυκά #αμυγδαλόψιχα
* Πηγή: Chefoulis.gr[/I-F-GR]
Παρόμοια θέματα
» Ντολμαδάκια νηστίσιμα με φύλλα από μαρούλι
» Φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά
» Η λίστα-κλειδί για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά
» Ρόδος: Του έκανε τα γλυκά μάτια και του «βούτηξε» 300 ευρώ
» Ζαχαροπλαστείο με γλυκά από το Ιράν ανοίγει πρόσφυγας στη Θεσσαλονίκη
» Φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά
» Η λίστα-κλειδί για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά
» Ρόδος: Του έκανε τα γλυκά μάτια και του «βούτηξε» 300 ευρώ
» Ζαχαροπλαστείο με γλυκά από το Ιράν ανοίγει πρόσφυγας στη Θεσσαλονίκη
Προτού δημοσιεύσετε κάτι, βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Όρους Χρήσης της σελίδας!
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1