Σαρδέλα στο φούρνο με ντομάτα και ρίγανη
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1 • Μοιραστείτε
Σαρδέλα στο φούρνο με ντομάτα και ρίγανη
:info:
Η σαρδέλα αποτελεί ένα σχετικά φθηνό ψάρι αλλά πολύ θρεπτικό. Περιέχει μεγάλα ποσά ω3 λιπαρών, τα οποία σχετίζονται σήμερα με πληθώρα θετικών δράσεων για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Υλικά
500γρ σαρδέλα
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή καλύτερα 3-4 κλωνάρια φρέσκια
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη σαρδέλα, κόβουμε τα κεφάλια και τον πλένουμε καλά. Τοποθετούμε το ψάρι απλωτά σε ένα ταψί. Ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα, τη ρίγανη, το κρασί και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
*Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
aimilios- Ενεργό Μέλος
Παρόμοια θέματα
» Η ντομάτα μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
» Πατάτες φούρνου με ντομάτα
» Γίγαντες στο φούρνο
» Δύο σούπερ τρόποι να ξεφλουδίσετε τη ντομάτα!!!
» Μεσογειακές πέννες με μοτσαρέλα, ντομάτα και ελιές
» Πατάτες φούρνου με ντομάτα
» Γίγαντες στο φούρνο
» Δύο σούπερ τρόποι να ξεφλουδίσετε τη ντομάτα!!!
» Μεσογειακές πέννες με μοτσαρέλα, ντομάτα και ελιές
Προτού δημοσιεύσετε κάτι, βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Όρους Χρήσης της σελίδας!
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1