Λαζάνια με μπεσαμέλ γιαουρτιού, κιμά και λαχανικά
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1 • Μοιραστείτε
Λαζάνια με μπεσαμέλ γιαουρτιού, κιμά και λαχανικά
:info:
Υλικά
- 4 πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 πακέτο λαζάνια
- 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 μελιτζάνα
- 50 γραμμάρια mozzarella
- 80 γραμμάρια παρμεζάνα ψιλοκομμένη
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι>
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
- 2 κύβους ζωμού κότας
- λίγο πελτέ ντομάτας
- 2 αυγά
- αλατι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1.Σοτάρουμε τον κιμά σε μία κατσαρόλα σκέτο μέχρι να πιεί τα υγρά του.
2.Προσθέτουμε ελαόλαδο, τον πελτέ και τον ζωμό της κότας.Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε και τα λαχανικά.
3.Τελος βάζουμε και την ψιλοκομμένη ντοματα και νερό μέχρι να καλύψει το μείγμα.Βράζουμε για 15 - 20 λεπτά.
4.Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, τα αυγά, αλάτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογεποιηθεί το μίγμα μας.
5.Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε την πρώτη στρώση λαζάνια.Από επάνω ρίχνουμε την πρώτη στρώση κιμά με λαχανικά.Στην συναίχεια την δεύτερη στρώση λαζάνια.Από επάνω ρίχνουμε την δεύτερη στρώση του κιμά με λαχανικά.Καπακώνουμε την τελευταία στρώση λαζάνια.
6.Καλύπτουμε με μπεσαμέλ και αφού ανακατεύουμε τα τυριά τα προσθέτουμε και αυτά από επάνω.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά.
7.Τέλος τα βγάζουμε και περιμένουμε για 20 λεπτά περίπου για να κρυώσουν για να μην μας διαλυθούν.
Δείτετο βιντεο Εδω
1.Σοτάρουμε τον κιμά σε μία κατσαρόλα σκέτο μέχρι να πιεί τα υγρά του.
2.Προσθέτουμε ελαόλαδο, τον πελτέ και τον ζωμό της κότας.Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε και τα λαχανικά.
3.Τελος βάζουμε και την ψιλοκομμένη ντοματα και νερό μέχρι να καλύψει το μείγμα.Βράζουμε για 15 - 20 λεπτά.
4.Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, τα αυγά, αλάτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογεποιηθεί το μίγμα μας.
5.Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε την πρώτη στρώση λαζάνια.Από επάνω ρίχνουμε την πρώτη στρώση κιμά με λαχανικά.Στην συναίχεια την δεύτερη στρώση λαζάνια.Από επάνω ρίχνουμε την δεύτερη στρώση του κιμά με λαχανικά.Καπακώνουμε την τελευταία στρώση λαζάνια.
6.Καλύπτουμε με μπεσαμέλ και αφού ανακατεύουμε τα τυριά τα προσθέτουμε και αυτά από επάνω.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά.
7.Τέλος τα βγάζουμε και περιμένουμε για 20 λεπτά περίπου για να κρυώσουν για να μην μας διαλυθούν.
Δείτετο βιντεο Εδω
aimilios- Ενεργό Μέλος
Παρόμοια θέματα
» Πατάτες γεμιστές με κιμά και τυριά
» Μακαρόνια Κοκκινιστά χωρίς κιμά
» cookingΠεντανόστιμα γεμιστά κρεμμύδια με κιμά και ρύζι
» Πένες ογκρατέν με ανάμικτα λαχανικά και τυριά και λιγότερες θερμίδες
» Πιο φρέσκα λαχανικά για τις σαλάτες σου. Δες πώς.
» Μακαρόνια Κοκκινιστά χωρίς κιμά
» cookingΠεντανόστιμα γεμιστά κρεμμύδια με κιμά και ρύζι
» Πένες ογκρατέν με ανάμικτα λαχανικά και τυριά και λιγότερες θερμίδες
» Πιο φρέσκα λαχανικά για τις σαλάτες σου. Δες πώς.
Προτού δημοσιεύσετε κάτι, βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Όρους Χρήσης της σελίδας!
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1