Γίγαντες στο φούρνο
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1 • Μοιραστείτε
Γίγαντες στο φούρνο
:info:
Υλικά
500 γραμμ. γίγαντες
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1½ ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
5-6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
Εκτελεση
1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
2. Την επόμενη ημέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (ξαφρίζοντάς τους) για περίπου 40΄. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.
3. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μαραίνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλερι για 10΄. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Βράζουμε τη σύβραση για 10΄ και περιχύνουμε με αυτήν τους γίγαντες. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό. Ψήνουμε σε αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C περίπου για 45΄, να μείνουν με το λαδάκι τους.
Πηγή!
aimilios- Ενεργό Μέλος
Παρόμοια θέματα
» tipss Τα 10 αντικείμενα και τρόφιμα που απαγορεύεται να μπουν στο φούρνο μικροκυμάτων
» Σαρδέλα στο φούρνο με ντομάτα και ρίγανη
» Au gratin με πατάτες στο φούρνο από τον Ηλία Μαμαλάκη
» Διαιτητικό και νόστιμο κοτόπουλο στο φούρνο με γιαούρτι
» Μπάμιες στο φούρνο με κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών
» Σαρδέλα στο φούρνο με ντομάτα και ρίγανη
» Au gratin με πατάτες στο φούρνο από τον Ηλία Μαμαλάκη
» Διαιτητικό και νόστιμο κοτόπουλο στο φούρνο με γιαούρτι
» Μπάμιες στο φούρνο με κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών
Προτού δημοσιεύσετε κάτι, βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Όρους Χρήσης της σελίδας!
inforumgr :: Αρχείο :: Αρχεία :: Αρχείο Παλιών Ετών
Σελίδα 1 από 1